راهکارهای عملی برای انتخاب موضوع
نوشتن لینک قابل نمایش نیست . لطفا ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید به چه صورت است؟
- نیازسنجی : نیازهای افراد، سازمان ها و گروه ها را به خوبی، با حوصله و دقت مورد بررسی قرار دهید و موضوعات ساده را دست کم نگیرید و آنها را بی ارزش تصور نکنید.
- رویکرد حل مسئله : با نگاهی دقیق و پرسشگر به محیط کاری و زندگی خود بنگرید و برای جستجوی پژوهشهای موجود در موضوع خود، مسأله مدار باشید.
- کاربردپذیری : آیا باید به این نکته توجه داشته باشید که پژوهش شما چه نتایج کاربردی و مفیدی را به همراه خواهد داشت و باعث رفع چه مشکلاتی میشود و چه گروهها و افراد خاصی از نتایج تحقیقاتی شما به خوبی بهرهمند خواهند شد.
- دریچه ای نو : نگاهی جدید، تازه و از زاویه ای دیگر به موضوعات [b]ISI[/b] قبلی داشته باشید.
- پذیرش عدم قطعیت : با جستجو و تحقیق، زاویه های پنهان مسائل را برای خود آشکار نمایید.
- تجربه های شخصی : یک اتفاق ساده و جزیی در زندگی شما می تواند موضوعی برای بررسیهای علمی باشد، پس تجارب زندگی خود را با ارزش بدانید و از آن برای خدمت به جامعه استفاده نمایید.
اشتباهات رایج هنگام انتخاب موضوع
- کاربردی نبودن: باید نیازهای روز جامعه را شناخت و طراحی پروژه های تحقیقاتی بر اساس این نیازها، صورت گیرد و موضوعی تکراری مجدد مورد بررسی قرار نگیرد.
- سطح نامناسب : در مقاطع تحصیلات تکمیلی پرداختن به موضوعات سطح پایین و پیشپا افتاده و همچنین پرداختن به موضوعات پیچیده در مقاطع تحصیلی پایینتر، باعث کاهش چشمگیر کیفیت تحقیق خواهد شد.نوشتن لینک قابل نمایش نیست . لطفا ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید به چه صورت است؟
لینک قابل نمایش نیست . لطفا ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید ،