امروز،
دیوار باربر به منظور تقسیم بندی مورد استفاده ی اشخاص قرار می گیرد و هر ساختمانی که نیاز به تقسیم بندی فضا داشته باشد از دیوار باربر بهره می برد. بسیاری از افراد راجع به عملکرد دیوار بار اطلاعی ندارند؛ در واقع این دیوارها باید به گونه ای باشند که هم بتوانند وزن خود را تحمل کرده و هم وزن طبقه های بالاتر و همینطور سقف هایی که روی آن قرار می گیرند را تحمل کنند. این دیوارها دسته بندی های گوناگونی دارند و به صورت داخلی و خارجی موجود می باشند.
مزایای دیوار باربر
این دیوارها دارای کاربرد و مزایای بسیاری می باشند که در میان آن ها می توان به محاسبه ی دقیق سازه ها، آسانی در جابه جایی، صرفه جویی در انرژی، عمر بالای ساختمان، هماهنگی با استانداردهای طراحی شده، سهولت عبور و ...اشاره کرد.
انواع دیوار باربر
یکی از انواع دیوار باربر، دیوار حائل بوده که از حرکت های جانبی مانند آب، خاک و ... جلوگیری به عمل می آورد. این دیوارها خود شامل سه دسته می شوند:وزنی، بتن مسلح و بتن مسلح شیت بندار. مصالحی مانند بتن، سنگ، آجر و ... در تهیه ی دیوار حائل دخالت دارند.
دیوار باربر را می توان به شیوه های گوناگونی قرار داد که بر اساس آن به صورت طولی، عرضی و دو طرفه موجود می باشند. سیستم دیوار طولی بدین صورت است در موازات طول ساختمان قرار می گیرد و باعث تشکیل شدن نمای اصلی ساختمان می شود.
سیستم دیوار عرضی بدین صورت است که نحوه ی قرارگیری آن طوری است که بر طول ساختمان عمود است. در نهایت سیستم دوطرفه هر دو جهت را در برمی گیرد. طول و عرض ساختمان را در مجموعه ای از دیوارهای موازی به خود اختصاص می دهد.
ICF یا عایق ماندگار نیز گونه ای دیگر از دیوار باربر می باشد. دیوارهای این چنینی برای جلوگیری از هدر رفتن انرژی استفاده می شوند و عایق خوبی در گرما و سرما می باشند. قالب بندی این عایق شامل سه بخش می شود: بلوکی، نواری و پانلی. پرکاربردترین آن ها در ساخت و ساز قالب بندی بلوکی و نواری می باشد.
استفاده ی این عایق ها در ساخت و ساز منجر به مقاومت زیاد در برابر حوادثی مانند زلزله می شود. قیمت مناسب و کیفیت خوب از دیگر مزایای این عایق ها است. عایق ماندگار به راحتی قابل نصب بوده و کمک شایانی به صرفه جویی انرژی کرده است. مقدار بتن استفاده شده در این سازه ها پایین می باشد و هزینه های میلگرد در ساختمان نیز به طرز قابل توجهی پایین خواهد آمد. هزینه های مربوط به قالب بندی و نیروی انسانی نیز کاهش خواهد یافت.
سوپر پانل نمونه ای از این سیستم اما به طور تکامل یافته می باشد. المان های سیستم بدین صورت است که از پیش ساخته شده و دارای عرض 2/1 متری و طول و ضخامت متفاوت می باشد. ارتفاع طبقه ی سازه تعیین کننده ی طول دیوارها می باشد.
پیاده کردن این سیستم در دیوار باربر مزایایی به دنبال خواهد داشت. اگر از این سیستم در ساخت و ساز استفاده کنید، می توانید سرعت نصب را تا مقدار زیادی بالا ببرید. 60% عملیات در کارخانه انجام می شود و بقیه ی کارها با منتقل شدن قطعات به محل موردنظر صورت می گیرد. مزایای دیگر این سیستم در دیوار باربر به شرح ذیل است:
در مصرف انرژی صرفه جویی می شود
مقاومت سازه در مقابل عوامل محیطی افزایش می یابد
تاسیسات به راحتی عبور خواهند کرد
مصالح ساختمانی به مقدار کمی مورد استفاده قرار گرفته که به دنبال آن مصالح اضافی دور ریخته نمی شود
قدرت و استحکام باربری افزایش می یابد
در نهایت وزن ساختمان کم تر می شود.منبع: دیوار باربر پایکار