امروز،
نقل قول: برای ساخت و تولید لولههای فولادی روشهای مختلفی وجود دارد که یکی از این روشها روش ساخت لوله به روش اسپیرال میباشد. در این روش لولههای فولادی را به شکل مارپیچ در ضخامتهای مختلف تولید میکنند.لولههای اسپیرال در سایزهای 5 تا 120 اینج بهصورت رول شده در بازار موجود میباشد که در صورت نیاز میتوانید از آنها استفاده کنید. این لولهها به دلیل داشتن انعطافپذیری بالا، یکنواخت بودن ابعاد ساخت، خواص مکانیکی مناسب در صنایع گاز و نفت بیشازپیش مورداستفاده قرارگرفتهاند.اولین لوله اسپیرال در سال 1960 میلادی باکیفیتی قابلقبول در جهان تولید شد و در صنایع مربوطه بکار گرفته شد. در بازه زمانی قبل از 1960 باوجوداینکه لوله اسپیرال در بازار موجود بود اما به دلیل داشتن کیفیتی پائین تر از لوله درزدار از اقبال عمومی زیادی برخوردار نشد و در صنایع بیشتر از لولههای درزدار بهجای لولههای اسپیرال استفاده میشد.هرچند امروزه تولیدات لولههای اسپیرال همچنان سهم کوچکی از بخش تولید را به خود اختصاص داده است اما روز به روز تولیدات آن در حال گسترش میباشد.
لوله اسپیرال
هماکنون برای انتقال نفت و گاز در بسیاری از مناطق جهان از لوله اسپیرال که بهصورت درز جوش مارپیچی میباشند استفاده میشود. با طی کردن فرآیند تکاملی و روبهجلو در تولید این لوله میتوان گفت که لوله اسپیرال به رقیب اصلی لولههای درز جوش مستقیم تبدیلشده است که در بیشتر استانداردهای بینالمللی به موارد کنترل کیفی این نوع لوله فولادی در کنار لولههای درز جوش مستقیم اشارهشده است.
مزایای لوله اسپیرال
برخوردار بودن از ساختی یکنواختدارا بودن لولههای اسپیرال از خواص بالای مکانیکیازنظر جریان روان در این لوله فولادی، لولههای اسپیرال خلوص قابل قبولی را از خود نشان دادهاندبا توجه به انعطافپذیری لوله اسپیرال در زمانهایی که نیاز به خمکاری باشد استفاده از این لوله مناسبتر است.با داشتن قیمتی مقرونبهصرفه استفاده از لولههای فولادی اسپیرال هزینه کمتری را نسبت به دیگر لولهها به کارفرما اعمال میکند.
روشهای ساخت این نوع لوله فولادی
برای ساخت این نوع لوله در حالت کلی 5 روش وجود دارد که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم.روش اول: روش موسوم به O&U: در این روش ابتدا لوله را به شکل U درآورده و سپس به شکل O تبدیلش میکنند.روش دوم: خم کردن غلتکی یا نورد هرمی: در این روش با قرار گرفتن صفحه فولادی در بین چند غلتک انحنای موردنظر را به دست میآورد و سپس درز موجود با جوش پر میشود.روش سوم: روش 2C: در این روش دو صفحه که به شکل C درآمدهاند را به هم با جوش دادن متصل میکنند.روش چهارم: C&O: این روش که شباهت زیادی به روش U&Oدارد در مرحله اول میزان فشار بکار رفته برای خم شدن صفحه بیشتر میباشد.روش پنجم: شکلدهی مارپیچی: در این روش ورق همچون رزوهای که در اطراف یک پیچ قرارگرفته است بهصورت یک لوله درمیآید و درنهایت درز موجود بین لبههای ورق با استفاده از جوش پر میشود.برای ساخت لولههای درز جوش مستقیم ورق فلزی را در جهت خروج لوله وارد ماشین موردنظر میکنند این در حالی است که برای ساخت لولههای فولادی مارپیچ محورهای نوار ولوله زاویهای را به نام زاویه ورودی یا شکلدهی نام دارد خواهند ساخت.
نحوه جوشکاری این لولهها
برای جوشکاری لولههای فولادی مارپیچ از روش قوسی زیر پودری بهره برده میشود. این نوع جوشکاری که برای اولین بار در سال 1892 توسط اسلاویانوف مورداستفاده قرار گرفت در سال 1927 بهعنوان اختراعی در خصوص روشی برای جوشکاری قوسی مواد گدازآور دانهای و همچنین دستگاه جوشکاری قوسی زیر پودری به ثبت رسید.در این نوع جوشکاری قوس در زیرپوششی از فلاکس یا پودر مخصوص پنهان میشود تا در معرض برخورد با اکسیژن قرار نگیرد و از اکسید شدن آن جلوگیری به عمل آید زیرا این منطقه یکی از مهمترین بخشهای موجود در این نوع لولههای میباشد.منبع: اسپیرال کالا تهویه