امروز،
تمبک یا تنبک نام یکی از مهمترین سازهای ضربی (کوبه ای) ایرانی است. سازی با تکنیک های بسیار پیچیده و خاص اجرایی که از نظر جایگاه سختی در رده سخت ترین سازهای کوبه ای جهان به لحاظ نوازندگی قرار می گیرد. فرم بدنه ساز تمبک جامی شکل است و جنس بدنه از چوب ساخته می شود. اگرچه در قدیم از جنس فلز و سفال هم تمبک ساخته می شده ولی امروزه جنس بدنه تمبک را فقط چوب تشکیل می دهد و روی دهانه را با پوست می پوشانند. درمجموع تمبک از قسمت های پوست، دهانه ی بزرگ (که روی آن را پوست می پوشانده)، تنه، پا، گلویی (نفیر) و دهانه کوچک تشکیل می شود.
تکنیک های نوازندگی ساز تنبک:
شما می توانید ساز تنبک را در لینک قابل نمایش نیست . لطفا ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید ، لینک قابل نمایش نیست . لطفا ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید و نزد استادان خبره یاد بگیرید.
تکنیک های نوازندگی ساز تنبک:
تمبک را بطور خوابیده روی پای چپ می نوازند و از هر دو دست در نواختن آن استفاده می کنند. البته باید متذکر شویم نوازندگانی نیز هستند که تمبک را روی پای راست خود قرار می دهند. قدمت این ساز به پیش از اسلام می رسد و جزء قدیمی ترین سازهای ایرانی محسوب می شود. در نوازندگی ساز تمبک از تکنیک هایی مانند « ریز » « پلنگ » ، « تم » ، « بک » می توان یاد کرد.
تکنیک های نوازندگی ساز تمبک و همچنین جایگاه این ساز در چند دهه اخیر دچار پیشرفت قابل توجهی شده تا حدی که امروزه بعنوان ساز تکنواز و مستقل حضور خود را ثابت کرده و این پیشرفت ها شاید بیش از هرکس دیگر مرهون حمایت ها و زحمات سه تن از اساتید این ساز بنام های: حسین تهرانی، بهمن رجبی، نوید افقه است. در این میان حسین تهرانی را پدر تمبک می دانند. از نوازندگان برجسته تمبک می توان به حسین تهرانی، جهانگیر ملک، امیر ناصر افتتاح، محمد اسماعیلی، مرتضی عیان، ناصر فرهنگفر، داریوش زرگری، بهمن رجبی، پژمان حدادی و نوید افقه اشاره کرد.
برای اطلاع از کلاس های تنبک به لینک قابل نمایش نیست . لطفا ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید مراجعه کنید.شما می توانید ساز تنبک را در لینک قابل نمایش نیست . لطفا ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید ، لینک قابل نمایش نیست . لطفا ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید و نزد استادان خبره یاد بگیرید.