امروز،
سلام به همه دوستان
اوضاع بر وفق مراد هست؟، دیروز هم که پرسپولیس سه تا زد ؛ عجیبه؟
قهوه ها در سرار دنیا انوع مختلفی دارند اما نوع اسپرسو ان مورد توجه مردم قررا گرفته و هر ورزه استقبال زیادی دارد. اگر شما در یک کافه بروید و بپرسید که بهترین قهوه شما کدام است بی شک کلمه اسپرسو را به زمان می اورد. آیکافی اسپرسو قهوهای است که با عبور آب نزدیک به نقطهی جوش و تحت فشار، از روی قهوهی ریز آسیابشده و فشردهشده بهدست میآید. انستیتو ملی اسپرسوی ایتالیا اسپرسو را چنین تعریف میکند: ۲۵ گرم قهوه استخراجشده از ۷ گرم پودر قهوهی کاملا آسیابشده که با عبور تحت فشار آب ۸۸ درجه با فشاری معادل ۹ بار از میان پودر قهوه بهدست آمده باشد.
از این رو باید توجه داشت کهاسپرسو نسبت به سایر قهوهها غلیظتر است٬ بافت سنگینی دارد و معمولا در فنجانهای ۲۰ تا ۳۰ میلیلیتری نوشیده میشود. آسیابِ ریز و فشردگی ریزْدانههای قهوه، باعث میشود آب به راحتی قابل عبور نباشد؛ لذا وقتی آب با فشار از روی قهوه میگذرد، جان و ذاتِ قهوه را میکشد و در فنجان میریزد.
برای تهیهی قهوه اسپرسو معمولا قهوههای دسته عربیکا و روبوستا و نواحی origin مختلف را با هم محصول blend میکنند تا هر کدام از مشخصات طعمی قهوه در نوشیدنیای که در اخر بهدست داده میشود٬ نمایندهای داشته باشد. به همین دلیل است که اسپرسو در مقایسه با سایر روشهای تهیه قهوه٬ طعم پیچیدهتری دارد. شناسهی اسپرسو٬ کف غلیظ٬ یکدست و زرد کم رنگ روی سطح آن است که گاه از آن به کریما یا خامه هم یاد میکنند.
البته باید به این نکته نیز اشاره نمود که رنگِ این کف امولسیونی به قهوهای روشن٬ فندقی، قرمز یا مرمری میزند. کریما نباید بریدهبریده٬ کمرنگ و بیرمق باشد؛ یا جای سایه روشن روی آن دیده شود.عبارت اسپرسو به درجهای از بو دادن قهوه نیز گفته میشود که قهوه ای تر از روست سنتی آمریکایی و روشنتر از روست فرانسوی است.در بعضی جوامع٬ دوز قهوه مورد نیاز برای تهیه یک شات اسپرسو را ۸ گرم٬ دمای آب را ۹۳ درجه و حجم قهوه بهدست آمده را ۲۸ گرم دانستهاند. مدت زمان استخراج اسپرسو نباید بیشتر از ۲۵ ثانیه باشد.برای درست کردن اسپرسو٬ دانههای قهوه باید با بالاترین درجهْ آسیاب شده و بهحالتی تنها کمی درشتتر از پودر درآید.
منبع: لینک قابل نمایش نیست . لطفا ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید
اوضاع بر وفق مراد هست؟، دیروز هم که پرسپولیس سه تا زد ؛ عجیبه؟
قهوه ها در سرار دنیا انوع مختلفی دارند اما نوع اسپرسو ان مورد توجه مردم قررا گرفته و هر ورزه استقبال زیادی دارد. اگر شما در یک کافه بروید و بپرسید که بهترین قهوه شما کدام است بی شک کلمه اسپرسو را به زمان می اورد. آیکافی اسپرسو قهوهای است که با عبور آب نزدیک به نقطهی جوش و تحت فشار، از روی قهوهی ریز آسیابشده و فشردهشده بهدست میآید. انستیتو ملی اسپرسوی ایتالیا اسپرسو را چنین تعریف میکند: ۲۵ گرم قهوه استخراجشده از ۷ گرم پودر قهوهی کاملا آسیابشده که با عبور تحت فشار آب ۸۸ درجه با فشاری معادل ۹ بار از میان پودر قهوه بهدست آمده باشد.
از این رو باید توجه داشت کهاسپرسو نسبت به سایر قهوهها غلیظتر است٬ بافت سنگینی دارد و معمولا در فنجانهای ۲۰ تا ۳۰ میلیلیتری نوشیده میشود. آسیابِ ریز و فشردگی ریزْدانههای قهوه، باعث میشود آب به راحتی قابل عبور نباشد؛ لذا وقتی آب با فشار از روی قهوه میگذرد، جان و ذاتِ قهوه را میکشد و در فنجان میریزد.
برای تهیهی قهوه اسپرسو معمولا قهوههای دسته عربیکا و روبوستا و نواحی origin مختلف را با هم محصول blend میکنند تا هر کدام از مشخصات طعمی قهوه در نوشیدنیای که در اخر بهدست داده میشود٬ نمایندهای داشته باشد. به همین دلیل است که اسپرسو در مقایسه با سایر روشهای تهیه قهوه٬ طعم پیچیدهتری دارد. شناسهی اسپرسو٬ کف غلیظ٬ یکدست و زرد کم رنگ روی سطح آن است که گاه از آن به کریما یا خامه هم یاد میکنند.
البته باید به این نکته نیز اشاره نمود که رنگِ این کف امولسیونی به قهوهای روشن٬ فندقی، قرمز یا مرمری میزند. کریما نباید بریدهبریده٬ کمرنگ و بیرمق باشد؛ یا جای سایه روشن روی آن دیده شود.عبارت اسپرسو به درجهای از بو دادن قهوه نیز گفته میشود که قهوه ای تر از روست سنتی آمریکایی و روشنتر از روست فرانسوی است.در بعضی جوامع٬ دوز قهوه مورد نیاز برای تهیه یک شات اسپرسو را ۸ گرم٬ دمای آب را ۹۳ درجه و حجم قهوه بهدست آمده را ۲۸ گرم دانستهاند. مدت زمان استخراج اسپرسو نباید بیشتر از ۲۵ ثانیه باشد.برای درست کردن اسپرسو٬ دانههای قهوه باید با بالاترین درجهْ آسیاب شده و بهحالتی تنها کمی درشتتر از پودر درآید.
منبع: لینک قابل نمایش نیست . لطفا ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید